Warmtepompen

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, naast soms ook voor koeling. Deze kunnen onze specialisten voor u installeren.

Warmtepomp als alternatief

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, naast soms ook voor koeling. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, ze zijn een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Een warmtepomp is in Nederland, t.o.v. aardgas, rendabel bij lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming ltv (Laag Temperatuur verwarming) convectoren en LT-radiatoren.

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.

Deze warmtepompen installeren onze specialisten voor u in huis.

Onze specialiteiten
© Montec 2024
Ontwikkeld door  Convident Groningen